Videoclip #2 Wax’n'Wane – Island Café

maart 21, 2010 in E-video by Ramon Snellink

Jaja, daar is ‘ie dan eindelijk, de tweede videoclip voor Wax’n'Wane.

Zoals je kunt zien is deze clip op heel veel punten tegengesteld aan de eerste videoclip. De eerste videoclip was dramatisch, kil en triest. Deze clip is vrolijk, warm en misschien wel grappig (tenminste dat is wat we hopen dat uit het onderzoek zal komen).

De tekst van het nummer gaat over het terugdenken aan een fijne zomer, wat je doet denken dat degene die het zingt het niet heel prettig heeft op dat moment. We hebben de zomer als metafoor gebruikt voor het leven – de persoon blikt niet terug op een zomer, maar op zijn eigen leven. Het idee was om een fictief karakter (briljant vertolkt door onze eigen Jeroen) door zijn leven te laten lopen – van een feestende puber tot een zakenman met een midlife-crisis.

Qua uitvoering waren we heel erg beperkt in de tijd die we hadden, maar ik denk toch dat we in een dag of 3 (echt waar, zijn veel dagen tussenuit gevallen ;) ) een hele leuke video hebben neergezet. Ik zit zelf te denken om deze clip als een storyboard te gebruiken en er een ‘echte’ video van te maken.